Snelfietsroute Velostrada

 

De Velostrada zorgt – samen met de snelfietsroute Via 44 langs de A44 – voor een veilige, snelle en comfortabele fietsverbinding tussen Den Haag en Leiden via Leidschendam en Voorschoten. Van de Velostrada, parallel aan en ten zuiden van de spoorlijn Den Haag – Leiden, zijn eerder gerealiseerd de trajecten bij het Zijdepad (als apart fietspad) en de Tuinenlaan (als fietsstraat). Bij de Zijdesingel is de fietsroute uitgevoerd als fietsstraat en bij de Kastelenring als apart liggend fietspad in het groen. Het weggedeelte Spechtlaan-Duivenvoorde van de Zijdesingel is komen te vervallen. Dat zorgt voor minder autoverkeer op de fietsstraat op de Zijdesingel. De werkzaamheden hebben plaatsgevonden in samenhang met de aanleg van het Waterspoorpark in de Zijdepolder en de vervanging van het hoofdriool op de Zijdesingel.  Met de aanleg van het park verbeteren het net van waterverbindingen, de  -kwaliteit, de  -bergingscapaciteit en de natuurlijke omgeving, waar prettig gewandeld en gefietst kan worden. Het park in de Zijdepolder sluit aan op het toekomstige Waterspoorpark in de Veen- en Binkhorstpolder langs het fietspad Nicolaas Beetslaan (sterroute) bij park ’t Loo en het voormalig CBS-gebouw. Bij dit plan wordt rekening gehouden met een kortsluitend  fietspad tussen de fietspaden Nicolaas Beetslaan en Schipholboog via een tunnel onder Randstadrail.

 

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *