En verkiezing mooiste fietspad

Fietstocht met de afdeling, juni 2017

De afdeling Leidschendam-Voorburg heeft een fietstocht door de gemeente georganiseerd, voor leden en belangstellenden

De Fietsersbond Leidschendam-Voorburg fietste zaterdag 10 juni 2017 met leden en belangstellenden door de gemeente op zoek naar het mooiste fietspad. De Fietsersbond had een open uitnodiging gedaan om fietspaden te nomineren. Er waren zes nominaties uit verschillende hoeken van de gemeente binnengekomen.

De fietstocht startte bij de zuidelijke sluisbrug in Leidschendam.

Startpunt

Als eerste fietste het gezelschap over het Duinwaterpad door het recreatiegebied Leidschendammerhout. De Bouwlustweg op het Schakenboschterrein was het volgende genomineerde fietspad. Met name in de herfst, als alle bomen met rode tinten zijn uitgedost, is dit een heel mooi fietspad. Het fietspad door het park Prinsenhof leidt door een met het mooie weer door kinderen goed benut park.

20170614_115622

De Fietsersbond deed natuurlijk ook de Velostrada aan. Deze doorgaande fietsroute over de Kastelenring en de Zijdesingel is mooi ingepast in de omgeving. In Voorburg werd een stop ingelast op het Essepad. Dit pad voert langs molen De Vlieger die met haar in Mondriaankleuren uitgedoste wieken een bezoek waard is.

P1040378

Als laatste fietste het gezelschap door het monumentale Boerenbos naast het Notenboompark.
De Fietsersbond kiest voor de Velostrada als het mooiste fietspad in de gemeente Leidschendam-Voorburg. Dit fietspad is mooi in een groene omgeving gelegen en heeft voor recreatie en voor woon-werkverkeer een belangrijke functie. De Velostrada is voor fietsers veilig, comfortabel en snel. Het zal niet mogelijk zijn alle fietspaden in onze gemeente zo aan te leggen, maar vele fietsers zien de Velostrada toch als een voorbeeld voor onze gemeente. Zo mogen er meer fietsroutes worden aangelegd.

Velostrada
Velostrada
DSC_0634

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *