Bijdrage Fietsbel

Goed en slecht in Leidschendam-Voorburg

Artikel verschenen in de Fietsbel najaar 2021

In de gemeente Leidschendam-Voorburg zijn goede en slechte zaken te melden voor fietsers. Laten we de wereld zien als een halfvol glas! Onder het tweezijdige fietspad langs de Spinozalaan ligt een signaleringslus die werkt! Als ik ’s avonds richting het kruispunt met de Mgr. Van Steelaan fiets, krijg ik met regelmaat een groen stoplicht te zien. Dat moet – we zijn natuurlijk allemaal nette burgers – op jaarbasis aardig wat wachttijd schelen voor fietsers. Voor al die andere, minder nette burgers zou het een paar gesprekjes met toevallig passerende agenten kunnen schelen. Over het algemeen zijn die gesprekjes nogal eenzijdig en belerend.

spinoza-vansteelaan
Werkende detectielus

In Leidschendam is het mooiste, grootste en beste winkelcentrum van Nederland gerealiseerd: the Mall of the Netherlands. Niets is te min om publiek te trekken, toch? Er is tenminste enkele tientallen miljoenen euro’s uitgetrokken om voldoende parkeerplaatsen voor auto’s te realiseren. Er zijn twee parkeerdaken, een parkeergarage, een groot parkeerterrein en diverse kleinere parkeergelegenheden. Dat is nog niet genoeg op topdagen. Men zoekt nog mogelijkheden om de parkeerdruk te verminderen. Het woord fiets schijnt daarbij te zijn gevallen. Helaas is er de constatering dat het mooiste, grootste en beste winkelcentrum er nog niet in is geslaagd overdekte stallingen of een bewaakte stalling te realiseren. Er schijnt nog wel een overdekte én bewaakte stalling te komen, misschien zelfs met oplaadmogelijkheden voor elektrische fietsen! Of die er komt en wanneer die er komt, ligt helaas nog in de toekomst besloten. Dat is toch wel jammer. Fietsers zijn blijkbaar geen klanten die men hoeft te koesteren.

stallingMall

Rob Kniesmeijer

Fietser

Categorieën